Valentijnsdag: 10 unieke manieren om jouw Valentijn te verrassen

9 februari 2024

Het is bijna zover: Valentijnsdag! Misschien zie je er tegenop, misschien kijk je ernaar uit, of misschien boeit het je niet echt. Valentijnsdag is een dag om de liefde te vieren en om je waardering voor iemand te laten zien. Of het nou voor een vriend(in), je crush of je officiële Valentijn is: hier 10 manieren om iemand op 14 februari te verrassen!

Je ziet een witte oppervlakte waarop hartjes en glitters verspreid liggen

1. Verstop geheime hints gedurende de dag 💌

Dit vereist wat voorwerk, maar het is ontzettend leuk: kleine briefjes die je in iemands tas/agenda/schrift verstopt met een compliment of een hint naar een eventueel cadeautje.

2. Wacht je Valentijn op school op 🍩

Niet op een creepy manier, maar op een leuke manier: verras je Valentijn aan het begin van de dag. Misschien houdt jouw Valentijn erg van donuts, chocolade of van een kapsalon. Verras jouw Valentijn met diegene zijn favoriete snack (hoewel die kapsalon misschien wat heftig is op de vroege morgen).

3. Maak een fotocollage 📷

Een fotocollage is natuurlijk heel leuk voor een romantische relatie. Maar ook voor een vriendschap is dit een heel mooi cadeau! Verzamel foto’s van jullie samen: van grappige appjes die jullie elkaar hebben verstuurd tot gênante selfies. Print de foto’s, pak een groot vel papier, lijm en stiften en maak er een leuke collage van. Of upload de foto’s in een digitale omgeving en laat een fotoalbum maken.

4. Spreek een creatief spraakbericht in 🎤

Wakker worden met een grappig spraakbericht? Ideaal. Een app als Voloco is daar een goede voor. Met deze app kan je iets inspreken, waarna je ingesproken bericht wordt vervormd met autotune of een ander leuk effect. Via deze app kun je zelfs een rap maken op een bestaande beat en die doorsturen.

5. Liefde gaat door de maag 🍓

Organiseer een leuke lunch of diner voor je Valentijn: haal jullie favoriete snacks en zet wat sfeervolle kaarsjes aan. Smelt een chocoladereep in een steelpannetje en haal wat aardbeien: op deze manier heb je chocoladefondue!

Of bak samen koekjes! Samen bakken is een leuke manier om te kletsen, maar tegelijkertijd bezig te zijn. Haal een koekjesbakmix en een deegvormpje in de vorm van een hartje. Binnen no time heb je lekkere koekjes op tafel!

6. Stippel een route uit 🗺️

Vinden jullie een wandeling maken gezellig, in combinatie met tussenstops voor wat drinken of snacks? Stippel dan een route uit, die bijvoorbeeld begint bij school. Maak een paar enveloppen met hints. In elke envelop stop je een briefje met een routebeschrijving naar de volgende stop. Die stop kan bijvoorbeeld een bankje zijn in het park, waar je dan even kan zitten. Maar ook een leuk cafeetje, waar jullie warme chocomelk kunnen drinken. Misschien is de stop daarna wel een supermarkt, waar jullie popcorn kunnen scoren met als afsluiter een leuke film in de bios of bij een van jullie thuis.

7. Schilder elkaar 🎨

Haal bij de Action of creatieve winkel twee canvassen, verf en kwasten, ga tegenover elkaar aan tafel zitten en schilder elkaars portret! Lol gegarandeerd en een creatief, persoonlijk, zelfgemaakt cadeau als resultaat!

8. Sportieve date 🎾

Wellicht zijn jullie allebei erg sportief en vinden jullie het leuk om samen te sporten. Ga naar een proefles dansen, ga samen tennissen of naar het zwembad.

9. Maak een playlist 🎶

Niets is zo leuk als iemand die ergens aandacht, tijd en bedachtzaamheid in heeft gestopt. Maak een muziekplaylist met muziek die je aan je Valentijn doet denken en stuur een linkje op de ochtend van Valentijnsdag.

10. Wees jezelf 🥰

Het klinkt ontzettend cliché, maar clichés zijn er om een reden: wees jezelf. Het gaat erom, dat je met een klein gebaar kan laten weten dat je om iemand geeft. Dit gebaar kan in alles zitten en hoeft niet op een traditionele manier (mag natuurlijk wel). Misschien vind je het wel veel leuker om iemand sokken te geven met jouw hoofd erop, geef je liever in het echt een compliment of heb je überhaupt niks met Valentijnsdag. Doe waar je je goed bij voelt!

En onthoud: liefde is voor iedereen, op wie je ook valt. Valentijnsdag is ook maar een dag en weet dat liefde niet alleen in een romantische relatie zit, maar ook in de lieve mensen om je heen. Veel plezier!

✍️ Geschreven door Lizzy

5000+ GRATIS samenvattingen met School24

School24 is het alles-in-één digitale leerplatform voor de middelbare school. In de online leeromgeving vind je geanimeerde video’s, samenvattingen en begrippenlijsten, en oefen je met opgaven en flashcards. Zo ben jij het hele jaar door goed voorbereid op de lessen en toetsen! Wist je dat alle samenvattingen gratis zijn?