Lesgeven 2.0 met School24: Alle features voor docenten op een rij

2 februari 2022

Als gevolg van de coronacrisis hebben docenten ervaren hoe het is om les te geven met behulp van digitale middelen. Met School24 benutten we de voordelen van digitalisering optimaal en combineren we het beste van online en offline lesgeven. We zetten alle features van onze digitale lesmethode op een rij. Ben jij klaar voor een update van jouw lesgeven?

Je kijkt over de schouder van een vrouw met lang bruin haar naar een laptopscherm waarop de leeromgeving van School24 te zien is.

Kant-en-klaar lesmateriaal

In de leeromgeving vind je alle lesstof op een rij in verschillende vormen: uitlegvideo’s, theorie, oefenopdrachten, begrippenlijsten, flashcards en zelftesten/oefentoetsen. Dit kant-en-klare lesmateriaal kun je gebruiken tijdens of ter voorbereiding van de les.

 

Begin je les bijvoorbeeld met een van onze uitlegvideo’s (wist je dat leren met video bewezen 60% effectiever is?) en laat leerlingen zelf aan de slag gaan met de digitale oefenopdrachten. Of laat leerlingen de uitlegvideo’s bekijken ter voorbereiding op de les. Zo komen de leerlingen voorbereid naar de les en komt jouw uitleg beter aan.

 

Op deze manier houd jij meer tijd over voor 1-op-1 begeleiding van de leerlingen.

De docentenomgeving: meer inzicht, meer efficiëntie

In de docentenomgeving van School24 vind je verschillende handige features, zoals het takenrapport en het klasoverzicht.

1. Taken

Huiswerk opgeven en controleren was nog nooit zo makkelijk als met “Taken”.

 

Wijs taken toe aan klassen, geef een deadline voor het maken van de taken en krijg inzicht in hoe het ervoor staat met deze taken. Een taak kan bijvoorbeeld het maken van een opdracht of oefentoets zijn. 

 

Doordat de voortgang van leerlingen continu live wordt geüpdatet, weet jij precies hoe ver zij zijn met een taak. Is de opdracht ingeleverd, zijn ze er mee bezig of is de opdracht nog niet geopend? Ook kun je de gemaakte taken nakijken en voorzien van feedback.

2. Het rapport

In het rapport kun je per onderdeel bekijken of een leerling iets wel of niet doorlopen heeft en hoe hij of zij gescoord heeft. Zo weet jij precies hoe je leerlingen ervoor staan.

 

Met welke onderdelen hebben de leerlingen moeite en welke gaan juist goed? Hoe scoort een leerling ten opzichte van de rest? Zo weet jij als docent precies waar de focus in jouw lessen op moet liggen.

3. Training & Toetsen

 

Binnen het rapport van een leerling kun je Training  of Toetsen selecteren.

 

Onder Training zie je precies wat een leerling per onderdeel heeft gedaan en gescoord. Door op een onderwerp te klikken, kun je de gegeven antwoorden inzien en feedback geven.

 

Onder Toetsen staat een overzicht van alle oefentoetsen die een leerling heeft gestart en/of afgemaakt. Dit kunnen bestaande oefentoetsen, oude examens of door leerling zelf samengestelde toetsen zijn.

 

Bij zelf samengestelde toetsen bepaalt de leerling welke onderwerpen hij of zij wil toetsen. De leerling ontvangt naast een eindcijfer ook een cijfer per onderwerp.

 

Al deze cijfers kun jij als docent inzien. Jij weet zo precies waar een leerling nog moeite mee heeft en kunt lesgeven op maat.

4. Klas

In dit overzicht kun je de recente activiteiten van leerlingen uit een bepaalde klas bekijken. Wanneer waren zij voor het laatst online? En welk onderdeel hebben zij voor het laatste bekeken?

 

School24 inzetten bij jou op school?

Wil je een demonstratie van de leeromgeving, licenties aanvragen of heb je andere vragen? Neem voor meer informatie over School24 contact met ons op. We helpen je graag verder!

+31 6 30 64 52 91

info@onlineslagen.nl