Kerstcadeau-inspiratie: originele cadeautips voor middelbare scholieren

16 december 2023

De feestdagen komen eraan. Dat betekent tijd voor cadeautjes! Als middelbare scholier kan het best lastig zijn om te bedenken wat je op je verlanglijstje zet voor Kerst. Daarom hebben wij de meest unieke en originele kerstcadeaus op een rijtje gezet voor middelbare scholieren van 14 tot 17 jaar. Of je nu behoefte hebt aan iets leuks doen, of aan een praktisch cadeau om je cijfers te verbeteren, laat je inspireren en stel het perfecte verlanglijstje samen!

Een kerstboom met daaronder allemaal pakjes

1️⃣ Mini pocket printer 🖨️

Met een mini pocket printer kan je overal leuke foto’s, gepersonaliseerde stickers en aantekeningen printen. Maak met jouw telefoon verbinding via bluetooth en printen maar! De printer maakt gebruik van warmtetechnologie, in plaats van inkt. Hierdoor hoef je de printer niet bij te vullen en heb je geen last van lekkende inkt. Je kunt hem makkelijk in je tas bewaren! Ook tijdens het leren komt de mini pocket printer goed van pas. Je kan namelijk foto’s of screenshots maken van lastige figuren en die meteen printen en in jouw samenvatting plakken. Denk bijvoorbeeld aan dat lastige plaatje bij biologie of de tijdlijn van geschiedenis. Maak een foto, print hem en je samenvatting is helemaal compleet! 

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze mini pocket printer van de Action!

💡 Tip: Gebruik de mini pocket printer om jouw boeken te personaliseren. Ontwerp je eigen stickers zodat je jouw boeken altijd herkent!

2️⃣ Jouw (eerste) parfum 🌸

De periode op de middelbare school zit vol persoonlijke ontdekkingen en nieuwe ervaringen. Je ontwikkelt je eigen identiteit en wil jezelf zo goed mogelijk presenteren. Een mooie reden om een lekkere parfum op je verlanglijst te zetten. Er zijn veel verschillende soorten parfum, maar er zijn een aantal populaire geuren voor jongeren. Kies jij voor een fruitige, frisse geur of een zachte, subtiele geur? Op internet vind je veel informatie over de verschillende geuren, maar je kan ook naar de winkel gaan om erachter te komen welke geur jij lekker vindt ruiken. Wie weet scoor jij met je nieuwe parfum binnenkort wel jouw eerste kus op het kerstgala!

Kijk eens naar het overzicht van Douglas met de populairste parfums voor tieners.

3️⃣ Oplaadbare fietsverlichting 💡

In de wintermaanden worden de dagen steeds korter. Op een lange schooldag fiets je zowel ‘s ochtends als ’s middags in het donker. Goede fietsverlichting is daarom extra belangrijk. Met oplaadbare fietsverlichting heb je geen gedoe meer met het verwisselen van batterijen. Je haalt je fietslampjes makkelijk los van je fiets, stopt ze in de oplader en hebt weer 50 uur lang opgeladen fietsverlichting. Je krijgt een seintje wanneer je fietsverlichting bijna leeg is, zodat je op tijd weet wanneer je fietslampjes aan de oplader moeten. Hierdoor ben je altijd goed zichtbaar voor auto’s en veilig onderweg! 

Bol.com heeft oplaadbare fietsverlichting van verschillende merken.

💡 Tip: de oplaadbare fietsverlichting kan je ook gebruiken als je in het donker de hond gaat uitlaten of een rondje gaat hardlopen!

4️⃣ Vintage polaroidcamera 📸

Zelf maak je misschien ook wel de hele dag door foto’s die je direct deelt via Snapchat of Instagram. Duizenden foto’s die je nooit meer terugkijkt. Zonde! Hoe leuk is het om foto’s te maken die meteen uit je camera rollen. Met een instant camera, oftewel polaroidcamera, leg je jouw meest spontane momenten vast: van een leuke selfie tijdens dat saaie tussenuur tot een vrolijke groepsfoto op je verjaardagsfeest. In spanning afwachten hoe de foto uit je camera komt rollen, zonder de mogelijkheid deze tien keer opnieuw te maken of achteraf te bewerken met filters, maakt het extra bijzonder. Het draait volledig om dat ene moment. Gebruik de foto’s om je kamer op te vrolijken of bewaar ze in een fotodagboek voor later. En maak ook een digitale foto van je polaroid, zodat je die alsnog kan delen met je vrienden via Snap of Insta!

Er zijn verschillende merken die polaroidcamera’s verkopen!

5️⃣ Anti-diefstal-schooltas met usb-poort

Is jouw schooltas versleten? Of is jouw schooltas veel te groot voor de hoeveelheid boeken? Investeer in een nieuwe, moderne schooltas. Misschien heb je wel eens de anti-diefstal tassen vol technische snufjes van Bobby Hero voorbij zien komen. De tassen van Bobby Hero zitten vol geheime opbergvakken die speciaal ontworpen zijn voor je iPad/laptop, schriften en portemonnee. Er zitten geen ritsen aan de voorkant waarmee de tas diefstal-bestendig is. Ook zit er een geïntegreerde usb-poort in de tas, waarop je een powerbank kan aansluiten, zodat je altijd je telefoon of iPad kan opladen. Met deze tas steel je de show op jouw middelbare school!

6️⃣ Boek ‘Nooit meer een onvoldoende’ van @lotteleert 📖

TikTokster Lotte Witké deelt op haar TikTok-kanaal @lotteleert tips en tricks om betere cijfers te halen. Misschien heb je wel eens een TikTok van haar gezien, bijvoorbeeld over het maken van een tijdlijn voor geschiedenis of over motiverende muziek tijdens het leren. Inmiddels heeft Lotte haar vwo-diploma op zak. Ze heeft een boek geschreven, waarin ze haar belangrijkste tips deelt: ‘Nooit meer een onvoldoende’. Geen saaie leermethodes, maar een leuke en vernieuwende manier om te leren. Omdat Lotte zelf eerst ook een ‘zesjes-leerling’ was, die weinig moeite deed voor school, weet ze precies hoe ze jou moet motiveren om die knop om te zetten en hogere cijfers te halen. Met dit boek verander jij misschien ook wel in die ‘superleerling’ zonder onvoldoende!

Hopelijk bieden deze cadeautips je genoeg inspiratie! Welke cadeaus zet jij op je verlanglijst voor kerst dit jaar?

✍️ Geschreven door Lars

Online bijles cadeau!

School24 is het alles-in-één digitale leerplatform voor de middelbare school. In de online leeromgeving vind je geanimeerde video’s, samenvattingen en begrippenlijsten, en oefen je met opgaven en flashcards. Zo ben jij het hele jaar door goed voorbereid op de lessen en toetsen! Wist je dat alle samenvattingen gratis zijn?