Efficiënt examens voorbereiden met gratis digitale examenbundel

14 december 2023

‘Oefening baart kunst’, zeggen docenten vaak genoeg. Helaas geen fabeltje, maar een feit. Het toepassen van theoretische kennis is belangrijk om jezelf te toetsen en inzicht te hebben in wat je nog moet leren. Een hele efficiënte manier om dat te doen is door oude examens te maken. We hebben dat extra makkelijk voor je gemaakt met onze digitale examenbundel. Geen gehannes meer met printen, zelf je punten optellen of examens kiezen! In deze blog ontdek je hoe de digitale examenbundel je kan helpen. ✍️

Je ziet een hand die een diploma vasthoudt, met op de achtergrond een laptop.

1️⃣ Specifieke onderdelen oefenen

Tijd besteden aan het zoeken naar specifieke opdrachten binnen oude examens hoeft niet meer. 🎉 In deze digitale examenbundel kun je oefenen per onderdeel, met opgaven uit verschillende examens die over dat onderdeel gaan. Of je kunt je eigen examen samenstellen met een aantal specifieke onderdelen, die extra oefening kunnen gebruiken. En natuurlijk kun je ook gewoon een heel oud examen maken.

Je ziet een screenshot uit de digitale leeromgeving met daarop "Wat wil je oefenen? Oude examens of oefenen per onderdeel? Kies je onderdelen." En dan een aantal onderdelen onder elkaar, die je kunt aanvinken.

2️⃣ Je ziet je voortgang 📈

Bij het trainen voor je examens is het belangrijk om ook op tempo te leren werken, en daarbij toch secuur te blijven. Tijdens het maken van het examen staat een timer aan, die je ook kunt pauzeren. Ook kun je checken hoeveel opdrachten je al gemaakt hebt en makkelijk teruggaan naar een eerder gemaakte opdracht.

3️⃣ Geef jezelf punten & zie je score

Wanneer je de opdrachten hebt gemaakt, komt the moment of truth: nakijken. Met handige tips voor correctie, kun je jezelf punten geven, die vervolgens automatisch worden samengevoegd tot een overzichtelijk rapport. Hierin staat hoe je scoort op de verschillende onderdelen. Ook kan je zien wat de moeilijkheidsgraad van de opdrachten is en hoe je scoort vergeleken met andere examenleerlingen. Daarna kan je gericht verder oefenen! 🔥

4️⃣ Alles staat handig op één plek

Niet alleen kan je alle examens en specifieke onderdelen met een paar klikken vinden, ook word je na het maken van de opdrachten heel makkelijk doorverwezen naar de onderdelen die je nog extra wilt bekijken. In je rapport zie je ook een overzicht van bijvoorbeeld alle tijdvakken en hoe je daarop (tot nu toe) scoort.

5️⃣ De lay-out werkt motiverend

Niet iedereen vindt visuele stijl even belangrijk, maar de mooie en handige opmaak, samen met de voortgang die je kan bijhouden, kan je motivatie geven bij je examenvoorbereiding. 

Je hebt alles op één plek hebt en je kunt het later gemakkelijk terugvinden. Daarbij helpt het ook nog eens om papier te besparen. 💻🌳

Veel (oefen)plezier en/of sterkte! 😉

✍️ Geschreven door Lizzy

Haal betere cijfers met School24

School24 is het alles-in-één digitale leerplatform voor de middelbare school. In de online leeromgeving vind je geanimeerde video’s, samenvattingen en begrippenlijsten, en oefen je met opgaven en flashcards. Zo ben jij het hele jaar door goed voorbereid op de lessen en toetsen! Wist je dat alle samenvattingen gratis zijn?