De 5 voordelen van online bijles

11 augustus 2023

Met al die verschillende vakken in je vakkenpakket, zit er altijd wel een vak tussen wat jou minder ligt. Misschien word je duizelig van alle cijfers bij wiskunde, raak je de weg kwijt in je Binas of haal je alle talen door elkaar (Ich ne parle pas English). Wat jouw struikelvak ook is, je bent niet de enige en er zijn gelukkig allerlei hulpmiddelen beschikbaar, waaronder online bijles. Wat is online bijles? En wat zijn de voordelen van online bijles? We zetten het voor je op een rij!

Wat is online bijles?

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het fenomeen bijles. Bijles is les die je erbij doet, oftewel extra les, naast de lesuren die je op school hebt. Je kunt bijles volgen voor een of meerdere vakken waar je moeite mee hebt en die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Tijdens deze extra les krijg je extra uitleg en ondersteuning. Dit kan een-op-een met een bijlesdocent, met een groepje leerlingen, met elkaar in dezelfde ruimte, en tegenwoordig ook online.

Bij online bijles heb je ook verschillende mogelijkheden: een-op-een met een bijlesdocent of zelfstandig via een digitale leeromgeving. Bij een-op-een online bijles videobel je met een bijlesdocent op een afgesproken moment. Bij online bijles in de vorm van een digitale leeromgeving kun je altijd en overal zelfstandig aan de slag met extra les- en oefenmateriaal.

De voordelen van online bijles

Het volgen van online bijles biedt een hoop voordelen ten opzichte van traditionele bijles, waarbij je op een vast moment in dezelfde ruimte aanwezig bent met een bijlesdocent en eventueel nog andere leerlingen.

1. Flexibiliteit

Online bijles is een stuk flexibeler dan reguliere bijles. Met een-op-een online bijles kun je de uren flexibel inplannen, vaak ook in het weekend en in de avonduren. En met een digitale leeromgeving kun je bijles volgen op elk gekozen moment, waar je ook bent. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone of laptop en een internetverbinding. Heb jij plots nog een uurtje over op de dag? Dan kun je gewoon je laptop openklappen en aan de slag gaan. Of het nu ‘s avonds laat of op de vroege zondagochtend is. Met online bijles bepaal jij de tijd en de plaats van jouw bijles. Online bijles past in ieder drukke schema.

2. Toegankelijkheid

Of jij nu in de grote stad woont met veel bijlesfaciliteiten of in een afgelegen dorp met net aan een buurtsuper, online bijles is voor iedereen toegankelijk, doordat je niet gebonden zit aan een vaste locatie. Doordat je niet hoeft te reizen bespaar je ook nog eens een hoop kostbare tijd!,

3. Kostenbesparing

Ook qua kosten is online bijles een stuk toegankelijker dan de traditionele face-to-face-bijles. Doordat er geen reiskosten, locatiekosten en kosten van een fysiek aanwezige bijlesdocent zijn, is online bijles een goedkoper, betaalbaarder alternatief.

4. Lesmateriaal in verschillende vormen

Een online omgeving biedt veel mogelijkheden wat betreft de vorm van het lesmateriaal. Naast geschreven samenvattingen en begrippenlijsten, kun je bij online bijles ook gebruikmaken van geanimeerde video’s, die je zo vaak kunt bekijken als je wil. Door de lesstof in verschillende vormen tot je te nemen, blijft deze beter hangen. En wanneer je opdrachten maakt in een online werkboek, wordt je voortgang automatisch bijgehouden en inzichtelijk gemaakt.

5. Comfortabele leeromgeving

Online bijles kan plaatsvinden in een comfortabele en vertrouwde omgeving. Ergens waar jij je op je gemak voelt en waar je niet onnodig afgeleid wordt door de omgeving. Dit is goed voor je concentratie, wat dan weer goed is voor je uiteindelijke resultaten. Relaxed vanuit je eigen huis, tuin of vakantieadres, hoe chill is dat?!

Past online bijles ook bij jou?

Hoewel online bijles dus veel voordelen biedt, is het belangrijk om op te merken dat iedere leerling anders is. Misschien zorgt de flexibiliteit van online bijles ervoor, dat jij het steeds voor je uitschuift en het er uiteindelijk simpelweg niet van komt. Dan kan de vaste tijd en plek, en fysieke aanwezigheid van een bijlesdocent ervoor zorgen, dat je ook echt aan de slag gaat.

Het is dus belangrijk om na te gaan wat bij jouw leerstijl en leefstijl past. Kun jij jezelf goed motiveren om aan de slag te gaan? Heb jij een druk leven, waarin je planning snel kan veranderen? Of wil je een goedkoper alternatief voor reguliere bijles? Dan is online bijles een ideale uitkomst!

Online bijles met School24

School24 is het alles-in-één digitale bijlesplatform voor de middelbare school. In de online leeromgeving vind je geanimeerde video’s, samenvattingen en begrippenlijsten, en oefen je met opgaven en flashcards.