6 hilarische 1 aprilgrappen voor in de klas

19 maart 2024

1 april staat alweer voor de deur, wat betekent dat het tijd is om de beste grappen uit de kast te halen om je klasgenoten en natuurlijk ook docenten mee voor de gek te houden! In dit artikel geef ik je een aantal leuke ideeën voor in de klas. Dit wordt gegarandeerd lachen!

Je ziet blokken die de datum 1 april weergeven op een tafel liggen, met daaromheen feestartikelen.

1. De klassiekers 💨

Benodigdheden:
+ Scheetkussen
+ Doorzichtig folie

Er zijn niet voor niets een aantal klassieke grappen die ieder jaar terugkomen… Leg een scheetkussen op de stoel van je docent, span doorzichtig folie tussen de deurposten of verzet de klokken in het lokaal (inclusief die van de computer) een kwartiertje vooruit!

2. Badeendjes 🦆

Benodigdheden:
+ Veel badeendjes 

Als je zeker wilt weten dat je medeleerlingen de hele les afgeleid zijn en je docent nog de hele dag bezig is met je 1 aprilgrap opruimen, kun je het beste heel veel mini-badeendjes scoren en die overal in het lokaal verstoppen! Verstop ze op duidelijke plekken (op het bureau, op tafels en stoelen, op de kast) zodat iedereen meteen doorheeft dat het lokaal vol badeendjes staat, maar verstop ze ook op minder opvallende plaatsen (in bureaulades, op de grond, in kasten, op de beamer) zodat er nog de hele dag (en misschien zelfs wel daarna) badeendjes gevonden kunnen worden! Check deze TikTok video voor inspiratie. Dit wordt gegarandeerd een succes!

3. Technologie 👨🏻‍💻

Benodigdheden:
+ Tape
+ Papier

Deze grap werkt het beste als je docent een beetje een digibeet is (en dus erg lang moet uitzoeken wat er mis is), maar kan eigenlijk voor elke docent werken. Zorg ervoor dat je eerder dan je docent in het lokaal bent en verstoor zoveel mogelijk van de technologie in het lokaal (uiteraard zonder iets echt kapot te maken)! Plak bijvoorbeeld een stukje tape onder de muis (waardoor deze niet meer werkt), ontkoppel het toetsenbord, schuif een papiertje voor de lens van de beamer (waardoor je alleen maar een wit scherm te zien krijgt), verstop de afstandsbediening van de beamer in een ander bureaulaatje (of wissel hem om met het lokaal ernaast), etcetera! 

4. Iemand écht laten schrikken 😱

Benodigdheden:
+ Behulpzaam personeel

Als je voor 1 april graag één specifieke vriend(in) wilt laten schrikken, kun je het beste samenwerken met een vriendelijke conciërge, medewerker van verzuim of iemand van de mediatheek! Laat bijvoorbeeld de conciërge je les binnenkomen om je vriend(in) op te halen voor corvee, laat de medewerker van verzuim komen vertellen dat hij/zij/hen te vaak absent is geweest en zich voortaan elke dag om 07:30 moet komen melden of laat iemand van de mediatheek hem/haar/hen vertellen dat er nog een boete van €15 openstaat. Wedden dat je vriend(in) nogal schrikt?

5. Applaus! 👏

Benodigdheden:
+ De hele klas

Zorg ervoor dat één persoon uit de klas eerder in de het lokaal is dan de docent. Deze persoon tekent een stip op het bord, niet te opvallend maar wel duidelijk zichtbaar voor iedereen. Wanneer de docent voor de stip gaat staan, geeft de hele klas hem of haar een staande ovatie. Zodra de docent niet meer voor de stip staat, gedraagt iedereen zich weer normaal. Let op! Om deze grap succesvol te laten verlopen, moet de hele klas natuurlijk goed op de hoogte zijn! 

6. Positiviteit 💛

Benodigdheden:
+ Pen
+ Papier

In plaats van grappen uit te halen waarmee je iemands dag verstoort, kun je natuurlijk ook positiviteit verspreiden op 1 april! Maak bijvoorbeeld een mooie tekening voor je docent op het whiteboard, stuur aardige (anonieme, of bijvoorbeeld via de receptioniste) mails naar allerlei docenten en/of schrijf briefjes met complimenten die je op tafels of in kluisjes van leerlingen verstopt. Zo maak je 1 april pas echt een leuke dag voor iedereen!

✍️ Geschreven door Lisanne

5000+ GRATIS samenvattingen met School24

School24 is het alles-in-één digitale leerplatform voor de middelbare school. In de online leeromgeving vind je geanimeerde video’s, samenvattingen en begrippenlijsten, en oefen je met opgaven en flashcards. Zo ben jij het hele jaar door goed voorbereid op de lessen en toetsen! Wist je dat alle samenvattingen gratis zijn?